Lesbrief "Basis digitaal bewerken" Pixlr E


 Lieve lezers,


Alweer een Lockdown, Bah. Nog langer thuis zitten en niet heerlijk aan de slag op school. Als volwassenen valt het me toch wel zwaar. En als het voor ons als volwassenen al zwaar valt, hoe is het dan niet voor onze leerlingen? 

----

Om de humor erin te houden en de druk te verlagen doe ik met mijn onderbouw klassen steeds kleine Pixlr E oefeningen. Zo kunnen we langzaam (en zonder deadlines!) het programma leren kennen en lachen met elkaar. 

Hierbij heb ik een Powerpoint gemaakt + Een Hand-out van het programma voor de fanatiekelingen. In de powerpoint staan ook de oefeningen beschreven.


Oefening 1: Knip een hoofd uit en maak het netjes met de Gumtool.

Oefening 2: Knip een lichaam uit en plak er een ander hoofd op.



In Teams doe ik elke oefening steeds voor, waarbij de leerlingen mee kunnen kiezen welke afbeeldingen gebruikt worden 😹(Trump werd vaak gekozen).

Vervolgens deel ik ze in groepjes met de Breakout Rooms functie, waarbij ik aan ze vraag om elkaar te helpen. Zijn ze klaar? Dan kunnen ze het inleveren bij Assignments (Opdrachten) in Teams. Lukt het niet? Geen nood! We gaan gewoon volgende les verder. Adem in en Adem uit. 

Herhaling,Herhaling en nogmaals Herhaling. 

De les van 45 minuten vliegt steeds voorbij. Nog een tip: Aan het begin van de les doe ik "het pakspel"met ze. Zo snel mogelijk een voorwerp pakken die ik benoem: een pen, je boek, een onderzetter, een bril, etc... Even gezamenlijk lachen 😋

***extra opmerking: Na feedback te hebben ontvangen van een andere kunstdocent wil ik hierbij toevoegen dat het natuurlijk wel belangrijk is aan je leerlingen duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is om gemene plaatjes te maken van klasgenoten of docenten. Hieronder enkele links om dit gesprek te starten: 

https://www.mediawijsheid.nl/auteursrechten/

https://www.vo-raad.nl/system/downloads/attachments/000/000/104/original/Leidraad-omgaan-met-ongewenste-verspreiding-beeldmateriaal-VO-raad-Kennisnet.pdf?1475065757

https://www.ad.nl/politiek/leerling-mag-beelden-van-docent-in-de-klas-niet-via-internet-delen~a81acdff/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

https://nos.nl/artikel/2012111-wat-is-charlie-hebdo.html

-----

Maak je in jouw klas deze opdracht? Deel het resultaat met me via Instagram #LaLotjecreations 



Reacties

  1. Door Trump als voorbeeld te nemen en dus belachelijk te maken, laat je zelf wel sterk je politieke voorkeur zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "In Teams doe ik elke oefening steeds voor, waarbij de leerlingen mee kunnen kiezen welke afbeeldingen gebruikt worden 😹(Trump werd vaak gekozen)."

      Verwijderen

Een reactie posten